Historien om

Botanisk Have er et levende museum

Botaniske Have i København er som noget specielt for en hovedstad stadig placeret i centrum. Den er på over 100.000m2 og anlagt på Københavns gamle volde.

Botanisk Have er i dag et levende museum med Danmarks største samling af levende planter. Haven huser også den eneste genbank for vilde planter samt et af verdens største herbarier, dvs. pressede og præserverede planter og svampe fra hele verdenen.

Historie
Botanisk Haves historie går langt tilbage, første anlæg er fra år 1600, og var den fjerde botaniske have i Europa. Haven blev således anlagt efter reformationen, formodentlig med et ønske om at have en samling af danske medicinske planter, efter at mange klostre og dermed også deres haver var nedlagt.

Anlagt af Christian d. 4. i 1600-tallet

Botanisk Have i København blev første gang anlagt af Christian d. 4. i 1600-tallet. Haven har i tidens løb haft fire forskellige adresser og dengang i 1600-tallet lå den ved det, der i dag hedder Krystalgade.

Det imponerende Palmehus blev bygget i 1874

I 1871-1874 blev haven flyttet til sin nuværende adresse på Københavns voldterræn efter det tidligere fæstningsanlæg var blevet sløjfet. Landskabsgartneren H.A. Flindt udarbejdede planerne for havens romantiske anlæg. Det imponerende Palmehus har det berømte Crystal Palace som forbillede og blev opført med brygger I.C. Jakobsen som en af drivkræfterne.

Botanisk Have & Københavns Befæstning

Københavns Befæstning er et af Danmarkshistoriens største anlægsarbejder. På de tidligere bastioner er der nu i Botanisk Have stenhøje, hvor der vokser alpine planter og kalkplanter. Den tidligere voldgrav er blevet til en sø, og her vises vand- og sumpplanter.

Om koncerten”En Romantisk Aften i Botanisk Have” 5. juni 2020

“En Romantisk Aften i Botanisk Have” 2020 er en helt unik koncertaften hvor du i de smukkeste omgivelser i Botanisk Have kan nyde nogle af de mest romantiske melodier på 12 små scener der nænsomt er placeret rundt om i haven. Du vil opleve koncerter mellem f.eks. flotte birketræer, duftende roser og lavendler, på den eventyrlige Grandbakke med de høje majestætiske grantræer, ved det imponerende Palmehus, ved den idylliske sø, den hvide bro & ved den historiske Observatoriehøj. En magisk koncertaften og stemning du ikke har set andet sted i hele verdenen, skal opleves her – midt i København!

Køb billet her Om stemningen