Historie

Botanisk Have er et levende museum

Botanisk Have er et levende museum med Danmarks største samling af levende planter. Haven huser også den eneste genbank for vilde planter samt et af verdens største herbarier, dvs. pressede og præserverede planter og svampe fra hele kloden.

Anlagt af Christian d. 4. i 1600-tallet

Botanisk Have blev første gang anlagt af Christian d. 4. i 1600-tallet. Haven har i tidens løb haft fire forskellige adresser og dengang i 1600-tallet lå den ved det, der i dag hedder Krystalgade.

Det imponerende Palmehus blev bygget i 1874

I 1871-1874 blev haven flyttet til sin nuværende adresse på Københavns voldterræn efter det tidligere fæstningsanlæg var blevet sløjfet. Landskabsgartneren H.A. Flindt udarbejdede planerne for havens romantiske anlæg. Det imponerende Palmehus har det berømte Crystal Palace som forbillede og blev opført med brygger I.C. Jakobsen som en af drivkræfterne.

Botanisk Have & Københavns Befæstning

Københavns Befæstning er et af Danmarkshistoriens største anlægsarbejder. På de tidligere bastioner er der nu i Botanisk Have stenhøje, hvor der vokser alpine planter og kalkplanter. Den tidligere voldgrav er blevet til en sø, og her vises vand- og sumpplanter.

Slider

 

En Romantisk Aften i Botanisk Have

Arrangementet tirsdag den 5. juni 2018 er en aften hvor du i de smukkeste omgivelser i Botanisk Have kan nyde nogle af de mest romantiske melodier midt i Brombærhaven, ved Stenhøjen, Staudekvarteret, Granbakken, ved Palmehuset, ved den Hvide Bro, ved den idylliske sø & Observatoriehøjen – En magisk stemning der skal opleves!

Køb billet