Jesper Thilo

 

Jesper Thilo – en af de mest fremtrædende saxofonister

Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i amerikansk swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen.

Jesper Thilo mestrer flere typer rørbladsinstrumenter, men han er især kendt og elsket for sit spil på tenorsaxofon. Her trækker han på én gang på Coleman Hawkins´ robuste, saftige swing og Ben Websters varme og melodiske lyrik, som han på overbevisende måde har formet til sit eget udtryk.

Jazzmusikeren Jesper Thilo

Jesper Thilo spillede klarinet som dreng og blev uddannet på musikkonservatoriet med dette instrument. På samme tid begyndte læreårene som ung jazzmusiker i Arnvid Meyers toneangivende swingorkester i første halvdel af 1960’erne og atter i perioden 1967-1974.

Jesper Thilo har spillet med mange danske orkestre igennem årene bl.a. Niels Jørgen Steens A-Team, Kansas City Stompers, Ernie Wilkins Almost Big Band og ikke mindst DR Big Band, som han var medlem af fra 1966-1990.

Jesper Thilo med klassisk guitarist i Danmarks smukkeste have

  • ”Når Lygterne Tændes” – Jimmy Kennedy/Hugh Williams
  • ”I Skovens Dybe Stille Ro”– Fritz Andersen
  • ”Olsenbanden tema” – Bent Fabricius-Bjerre
  • ”On the Sunny Side of the Street” – Jimmy McHugh
  • “What a Wonderfull World” – Louis Amstrong

Jesper Thilo spiller “What a Wonderful World” i Botanisk Have

Jesper Thilo kan opleves til arrangementet “En Romantisk Aften i Botanisk Have” tirsdag den 5. juni 2018. En smuk musikalsk oplevelse i Danmarks smukkeste have – Botanisk Have København.

Køb billet